Ce-i lipseste lui Google Play

Google a “omorit” astazi, Android Market, Books, Music si le-a unit pe toate sub un singur nume – Google Play.

Wait, WHAT? Nu exista deja un Play de la Google Reader?

Ideea este buna: Nu ai nevoie de niciun client local – niciun fel de iTunes care sa fie instalat. Totul este in browser si merge pe orice computer. Ideal, nu?

Ei bine… nu.

Dar pina sa ajungem la motivele pentru care eu cred ca Google Play este incomplet, trebuie sa intelegem cu cine se “bate” de fapt noul magazin al Google. Nu cu iTunes, asa cum ai crede, ci cu Amazon Appstore for Android. Google a vazut cum produsele sale sunt raspandite pe prea multe device-uri si nu ai nicio metoda prin care sa ai controlul lor cu o singura privire. Amazon a facut asta cu aplicatiile, cartile si video si a reusit sa bata Google cu propriile produse.

Ei si de aici incep problemele.

Google Play merge pe orice computer. DAR… trebuie sa fii conectat la Internet. Asta inseamna ca nu stii ce aplicatii ai in cont, nu poti sa vezi filme, sa asculti muzica sau sa lucrezi la administrarea lor, asa cum faci in iTunes.

De ce crezi ca Dropbox este atit de apreciat si a castigat teren in fata tuturor aplicatiilor similare aparute inainte si dupa el? E simplu: are si o componenta care se instaleaza pe computer si poti sa ai acces la tot ce ai, atunci cind esti offline.

Asta ii lipseste lui Google Play – chiar acel iTunes pe care multi il critica.

Si ar mai fi ceva care tine de Google, in general:

Ce ne facem cu licentele care lipsesc. Vrei sa asculti sau sa cumperi muzica de pe Google Music sau sa vezi un film prin Google play si nu merge in Romania si in multe alte tari. Apple a reusit sa incheie contracte solide cu Casele de discuri inainte de lansarea iCloud.

Google play are ceva: site care e bine facut si un logo simplu si elegant.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. imi plac filmele de promovare. Felul in care a integrat Apple iphone/ipad/ipod -> mac/ icloud -> software ramane cea mai buna varianta. SIngurul lucru care nu imi place, e ca nu pot sa umblu in icloud precum pe dropbox.

    Android inca este varianta B, in caz ca nu gasesti la Apple de ce ai nevoie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*