„Caravana filmului românesc” ajunge la Pașcani, în perioada 2 – 4 septembrie

Caravana filmului românesc

„Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale” ajunge, pentru al cincilea an consecutiv, la Pașcani, în perioada 2 – 4 septembrie. Proiecțiile vor avea loc în Piața din fața Primăriei Municipiului Pașcani, de la ora 20.30.

Programul începe vineri, 2 septembrie, cu „Amintiri din copilările” (regia: Elisabeta Bostan), un film care oferă un prilej de amuzament pentru copii care vor alege să urmărească aventurile lui Nică și ale Smărăndiței și un motiv de nostalgie pentru părinții și bunicii care își vor aminti de poznele făcute în copilărie.

Cine nu-şi aminteşte savurosul dialog dintre Toma Caragiu, în rolul actorului Caratase, şi Marin Moraru, în rolul valetului Vasile, din filmul „Actorul și sălbaticii” (regia: Manole Marcus) inspirat din viaţa renumitului comediant interbelic Constantin Tănase? Ei bine, cine vrea să se amuze revăzând acest film sau mai tinerii spectatori care nu l-au văzut încă, sunt invitați sâmbătă, 3 septembrie, de al ora 20.30 se savureze creațiile artistice realizate de Toma Caragiu, Margareta Pogonat, Mircea Albulescu, Ion Besoiu, Mircea Diaconu, Marin Moraru,  Ovidiu Iuliu Moldovan.

Și duminică, 4 august, tot de la ora 20.30, în ultima seară a „Caravanei filmului românesc”, spectatorii de Pașcani se vor amuza urmărindu-i pe marii actori români de teatru și film Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Marin Moraru și Ovidiu Schumacher care demarează celebra partidă de pescuit „Operațiunea monstrul” (regia Manole Marcus).

Pentru unii dintre spectatori, aceste filme pot fi un motiv de nostalgie și de amuzament. Iar, pentru tinerii spectatori – de ce nu? –, un motiv de a descoperi creaţii artistice de valoare și filmul clasic românesc, acesta fiind principalul deziderat al proiectului cultural-educativ „Caravana filmului românesc”.

Accesul publicului este gratuit la toate proiecțiile.

Programul Caravanei filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale la

Pașcani este următorul:

Vineri, 2 septembrie, ora 20.30: Amintiri din copilărie

Scenariul şi regia: Elisabeta Bostan;

Cu: Ştefan Ciubotăraşu, Ion Bocancea, Corina Constantinescu, Emanoil Petruţ

Sâmbătă, 3 septembrie, ora 20.30: Actorul și sălbaticii

Regia: Manole Marcus; Scenariul: Titus Popovici;

Cu: Toma Caragiu, Margareta Pogonat, Mircea Albulescu, Ion Besoiu, Mircea Diaconu, Marin Moraru,  Ovidiu Iuliu Moldovan

Duminică, 4 septembrie, ora 20.30: Operațiunea monstrul

Regia: Manole Marcus; Scenariul: Titus Popovici;

Cu: Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Marin Moraru, Ovidiu Schumacher, Ada D’Albon

Scopul „Caravanei filmului românesc – Cartea și filmul / Capodopere ale cinematografiei naţionale”, proiect aflat la a X-a ediție, este acela de a promova filmul autohton, aducând un omagiu cinematografiei naţionale şi cineaştilor români, fiind singura caravană care promovează exclusiv filmul românesc din toate timpurile. „Caravana filmului românesc” aduce filmul în atenția spectatorilor, promovându-l într-o manieră accesibilă. Filme de patrimoniu şi succese ale ultimilor ani, toate sunt prezentate publicului din toate oraşele ţării, mari şi mici, în spaţii diverse. Aceste evenimente, rememorând marile momente ale istoriei şi ale prezentului filmului românesc, contribuie la formarea unei culturi cinematografice a publicului tânăr și le aduce spectatorilor cinefili bucuria revederii marilor creații cinematografice românești.

Caravana filmului românesc

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*