BestJobs: Doar 8% dintre părinți vor școală online pentru copiii lor anul acesta. Ceilalți nu exclud complet cursurile de la distanță, dar se tem de lacune în educație

Plan de acțiune pentru educația digitală, Educație privată
Școala online

Părerile sunt împărțite când vine vorba de preferința angajaților care au copii pentru desfășurarea cursurilor în acest nou an școlar, în pragul valului al patrulea din pandemie, așa cum reiese din cel mai recent sondaj realizat pe platforma de recrutare BestJobs. Astfel, 76% dintre angajații care au participat la sondaj preferă cursurile cu prezență fizică, la școală. Doar 8% și-ar dori cursuri exclusiv online pentru copiii lor dacă ar avea această posibilitate, din motive de siguranță, în timp ce restul spun că sunt confortabili ca școala să se desfășoare într-un sistem mixt, atât online, cât și offline.

Pentru 41% dintre părinți, cea mai mare îngrijorare privind școala online este faptul că pot să apară lacune în educația copiilor, pe fondul lipsei de interacțiune directă dintre elev și profesor. În același timp, 36% dintre ei se tem că școlile nu au luat măsurile de igienă potrivite și că riscul de infectare cu virusul Sars-COV-2 este în continuare ridicat. Astfel, părinții consideră că unitățile școlare ar trebui să fie mai bine pregătite pentru începerea acestui nou an școlar, în contextul în care potențialul pandemic nu mai este o noutate.

58% dintre respondenți consideră obligatoriu ca toate măsurile sanitare să fie deja luate în toate unitățile la începerea anului școlar. În plus, 51% consideră că ar fi necesare investiții în modernizarea spațiilor de învățământ, iar 46% și-ar fi dorit să fie implementat un program de uniformizare a nivelului de pregătire a elevilor care au făcut școală online.

Până acum, doar o treime dintre angajații care au copii spun că au fost informați cu privire la condițiile în care se reiau cursurile din acest an școlar. 66% încă așteaptă începutul școlii pentru a avea toate informațiile necesare despre modul în care vor învăța copiii lor.

Cum se pregătesc părinții pentru începutul anului școlar

Școala online ar aduce schimbări în viața părinților, 58% dintre ei mărturisind că, din experiența anului trecut, va fi nevoie să dedice mai mult timp pentru a-și ajuta copilul la teme, ceea ce se va reflecta asupra vieții lor profesionale. În același timp, 28% spun că într-un sistem majoritar sau exclusiv online, vor fi nevoiți să lucreze de acasă pentru a se putea ocupa de copii, în timp ce 19% s-ar vedea nevoiți să apeleze la angajarea unei bone sau la ajutor din partea membrilor familiei, pentru că serviciul nu le permite lucrul de acasă.

61% dintre cei care au copii care încep școala săptămâna viitoare au făcut deja, măcar parțial, cumpărăturile pentru cele necesare începerii școlii, în timp ce 20% așteaptă să afle de la presonalul didactic care sunt rechizitele de care va avea copilul nevoie înainte de a face achiziții.

În ceea ce privește bugetul pe care se așteaptă părinții să îl aloce rechizitelor, acesta este cuprins între 500 și 1.000 de lei pentru 44% dintre ei. Alți 34% se așteaptă să cheltuiască în total mai puțin de 500 lei, în timp ce 22% au alocat peste 1.000 lei.

În pregătirea bagajului pentru școală, părinții vor achiziționa rechizite și papetărie (82%), ghiozdan (64%), penar (59%). Alți 66% dintre părinți prioritizează cumpărarea uniformei școlare sau a hainelor potrivite pentru școală.

Sondajul a fost efectuat în perioada 23 august – 06 septembrie pe un eșantion de 1.044 de utilizatori de internet din România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*