bagatu’ la ghiozdan

cum putem sa mancam atit de mult? pastele si craciunul au devenit sarbatori ale mancatului mult. ne intrecem unii cu altii in concursuri de bagat la ghiozdan.

si numai mancaruri grele. porcu e nelispsit de  craciun. stiu ca pe vremuri (de fapt inca si acum) masa de craciun cu tot ceea ce inseamna ea, de la fripturi si carnati la cozonacul cald, era rasplata celui care tinea post. dupa ce te curatai trupeste prin 40 zile de mestecat fasole cirnati si muraturi, pomana porcului nu mai cadea greu la stomac.

o fi americanu cu hamburgeru in buzunar tot timpu, da nici noi nu suntem mai prejos. friptura grasa la cuptor, prajituri cu crema udate din belsug cu alcool sau sucuri de… chimicale sunt pe meniul acestor zile. pe 24 decembrie le pregatesti deci le mai si gusti. urmeaza doua zile in care le maninci. pe 27 este sf. stefan asa ca nu se opreste petrecerea. incepi apoi pregatirile de revelion. mai e un sfintu ion si tot asa o duci vreo doua saptamani.

nu e de mirare ca farmaciile sunt deschise non-stop. pai cred si yo ca au clienti destui dupa un asemnea festin.

stiind ce ma asteapta am lasat frigideu gol inainte de craciun. dupa o vizita la parinti, acum e plin de dulciuri si friptane. si yo care ziceam ca de craciunu asta o sa fiu mai moderat. nu mai vreau tentatii, da? :) cel putin culinare…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. Da…ai dreptate… Dar asa e frumos si nu numai…ideea e ca de sarbatori e bine sa ai cat mai multe pe masa… nu stiu de ce…dar cica asa e bine…Ai mei prepara mereu o gramada de feluri de “mancare”, friptane de toate felurile, o gramada de preparate din carne si nu numai…dar eu nu pot manca nici macar cate o bucatica din fiecare…Asta e felul meu… daca mananc prea mult mi-e rau, daca nu mananc iar mi-e rau…In fine…ideea e ca masa trebuie sa fie cat mai bogata…si mi se pare normal…ca sa avem de unde alege :-)

  2. masa de craciun a fost atit de bogata incit astazi am terminat ultimele feluri de mancare. nu mi-a fost rau anu asta pt ca nu am mancat in prostie, dar timpul nu e pierdut…

  3. ceea ce mi se pare mie ciudat este ca atata mananca oamenii in acele zile incat li se face rau si cheama salvarea.. inteleg tentatia atator feluri, insa totusi.. ne consideram fiinte rationale, nu? nu mananci si bei pana cazi jos, tu, familia, prietenii, vecinii si tot poporul ca sa fie serviciul ambulanta atat de ocupat incat sa nu poata sa faca fata..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*