APS Group anunță achiziția unui portofoliu de credite neperformante de la o bancă românească

Martin Machoň. FOTO Fabrica de PR

Valoarea nominală a portofoliului achiziționat în cadrul proiectului Osiris însumează o valoare de 24 milioane de euro. Tranzacția constă în aproape 7.000 de credite private negarantate, având o valoare nominală medie de 3.500 euro. Vânzătorul portofoliului neperformant de retail negarantat este una dintre cele mai mari bănci românești.

“România este o piață extrem de importantă pentru noi, întrucât am încheiat câteva tranzacții emblematice care fac parte din istoria APS. Totodată, aici am pus bazele diviziei noastre imobiliare, denotând importanța acordată pieței locale. În acest context, suntem încântați să anunțăm că am câștigat această licitație în România. Putem spune că este o tranzacție prin care ne întoarcem la origini, întrucât aici excelăm. Având în vedere că România este o piață cheie pentru noi, am considerat oportun să ne consolidăm și echipa locală. Prin urmare, mă bucur să anunț că Mihai Alexandru Pop, ocupând anterior funcția de Vicepreședinte al Departamentului de Investiții pentru Balbec Capital a revenit în echipa APS”, declară Martin Machoň, CEO & proprietar APS Group.

Astfel, noua tranzacție marchează un nou succes regional pentru echipa din România, coordonată de Radu Dobre, Country Manager.

„Osiris este prima afacere de acest tip realizată de APS în România după mai bine de 5 ani. Cu această ocazie, ne diversificăm portofoliul de active pe piața românească“, a adăugat Radu Dobre.

APS Group este una dintre cele mai importante companii alternative de gestionare a activelor din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est. Grupul APS operează în prezent prin 15 birouri regionale și gestionează peste 100 de portofolii cu o valoare nominală care depășește 11 miliarde de euro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*