Apple Pay, promoted by Banks

Apple did not spend money on commercials for Apple Pay, but others do. The main idea of these two ads is that the new payment system is quick and easy.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

  1. Desi i se pare interesanta ca modalitate de plata apare o intrebare – de ce se unifica telefonul cu accesul internet (vezi yahoo care cere nr telefon – sau reteaua de wifi metropolitana) cu portofelul…. cu camera video…. jocuri …. Cam toate pe acelasi device.
    Ma rog, dar daca este o persoana….sa zicem un copil care iti stie codul la telefon…iti poate luat telefonul si face plata ? Ce modalitati de protectie are si nu ma refer la hacking ci la factorul uman ?

  2. Care e povestea: Matthew Green este posesorul unui iPhone 6 Plus. Ceea ce inseamna ca tot ce se afla pe telefonul sau este privat si numai Green poate debloca telefonul cu amprenta sa. Insa marti dimineata, micutul Harrison a intrat in dormitorul parintilor si s-a dus la tatal sau intimp ce acesta dormea. I-a luat in liniste iPhone-ul tatalui sau, i-a luat mana dreapta si a pus degetul pe scanerul de amprenta! Green s-a trezit insa nu si-a putut certa fiul – pana la urma, el instalase jocuri precum Minecraft sau Angry Birds Transformers.

    Povestea pentru Green, cel care preda criptografie si securitatea calculatoarelor la Universitatea John Hopkins, a fost demonstratia perfecta ca sistemul de criptare al iPhone-ului impotriva hotilor sau politiei nu este impenetrabil.

    Apple a lansat recent criptarea care nu mai permite companiei sa treaca peste passcode. Politistii nu pot sa spionez mergand la Apple. Directorul FBI spune ca aceasta criptare a iPhone-ului ii protejeaza pe pedofili si trage politia in jos.

    Green le-a demontat insa acuzatiile pe Twitter: “Draga FBI: data viitoare cand spuneti: ganditi-va la copii, va implor sa notati cat de usor este sa treci peste criptarea Apple folosind atacuri fizice”. El le-a explicat apoi celor de la CNN de ce functiile biometrice – precum amprenta sau vocea – nu sunt eficiente daca vrei sa tii pe cineva departe de datele din telefon. Un ofiter de politie poate, pur si simplu, sa-ti puna degetul pe scaner. “Este o problema foarte serioasa. Intr-o situatie in care este arestat, datele biometrice nu sunt deloc utile pentru protejarea informatiilor” le-a spus Green celor de la CNN.

  3. True…sper sa nu mearga si alte variante….vezi printarea pe foaie transparenta a unei amprente….sau amprenta pe scotch…..sau imprimare 3d a degetului….

  4. @SumoMan – George: chestiile alea sunt SF-uri. Cine sta sa iti fure iPhone-ul si sa iti ia si amprentele, sa faca una care merge si sa o si foloseasca in magazin pina tu iti dai seama ca ti-a disparut telefonul si l-ai blocat?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*