Angajatori din toată lumea se luptă pentru absolvenții STEM. Universtități importante din UK interesate de tinerii români care vor să înceapă studiile STEM

Laptop. FOTO Pixabay.com

Domeniul STEM este o abreviere care asamblează în prezent unul dintre cele mai importante concepte educaționale la nivel internațional: Science, Technology, Engineering and Mathematics. Îmbinarea de studiu a celor patru domenii oferă în prezent specialiști căutați la nivel mondial de către toate companiile aflate în dezvoltare și asta pentru că, în tot procesul de educație, teoria și practica în STEM sunt combinate permanent. Astfel, după absolvire, tinerii intră direct în zonele de cercetare, dezvoltare și inovație ale companiilor și se adaptează imediat la procesle acestora.

“Inginerii, oamenii de știință și matematicienii sunt tot mai implicați în rezolvarea și prevenirea provocărilor globale majore, cum ar fi gestionarea datelor și securitatea cibernetică. Profilurile profesionale STEM sunt în prezent în fruntea creșterii economice, iar studenții care decid să aprofundeze domeniul programelor STEM sunt deja la mare căutare.  În următorii ani cererea angajatorilor se va concentra și mai mult pe găsirea tinerilor matematicieni, ingineri și dezvoltatori”, declară Ana Maria Papp, Business Development Manager IntrgralEdu.

O serie de universități importante din Marea Britanie și o universitate din Austria caută în țara noastră studenți care au afinitate cu acest nou domeniu educațional.  Acestea vor fi în dialog cu tinerii români prin intermediul unui eveniment virtual, desfășurat joi 29 aprilie, pe platforma Branzen (https://app.brazenconnect.com/a/world-education/e/Jb7KJ)_. Pe lângă STEM, universitățile vor discuta și cu viitori studenți pasionați de computer science și game design. Discuțiile vor fi atât individuale, cât și în cadrul unor seminarii virtuale. Mai mult, în cadrul evenimentului, universitățile vor acorda și burse participanților, oferite direct în cash, atunci când aceștia vor deveni studenți.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*