Unii dintre noi am observat, astăzi, că Facebook ne-a obligat să ne conectăm din nou la aplicație sau să re-introducem parola pe site. A fost modul în care rețeaua a reacționat atunci când hackerii au reușit să acceseze peste 50 milioane de conturi. Poate că e mai grav că Facebook nu a explicat, până acum, ce a determinat acest hack și cum poate fi el prevenit pe viitor.
Cei care folosesc Facebook într-un mod ceva mai avansat: administrare de pagini, postări automatizate, conectare cu servicii externe, au fost nevoiți să re-autorizeze totul.
Asta a fost partea ce mai ușoară.
Pe seară au început să apară și alte bug-uri: ba nu mai vedeai poze de la anumite articole, ba nu se încărcat imaginile sau video dacă le vedeai în full screen sau nu puteai să dai un alt Reaction în afară de LIKE. Inimioara, Smiley și altele nu mergeau deloc. Nici la ora 23.02, când scriu acest articol pe blog nu merg câteva dintre funcțiile Facebook.
Facebook îți oferă mai multe metode de a te proteja. Voi lista și eu câteva dintre ele, cu tot cu recomandările personale, pentru a evita problemele.
- Schimbă-ți parola. Da, de când nu ți-ai mai schimbat-o? La mine cred că a trecut o lună deja. Dar știu persoane care nu și-au schimbat niciodată parola. E un bun moment să faci asta acum.
- Alege o parolă “puternică”. Poți să folosești o aplicație precum 1Password. Am detaliat aici pașii legați de modul în care îți alegi o parolă sigură.
- Folosește un număr de telefon conectat la Facebook. Da, Facebook o să vrea să-ți trimită SMS-uri pentru notificări, dar pe acestea le poți dezactiva ușor. Ideea e să ai o metodă suplimentară de recuperare a contului în cazul în care e compromis.
Be the first to comment