mac: ce am in bookmarks

continuam seria “mac: ce am in…” cu bookmarks. Asta si pentru ca in ultimele zile m-am ocupat de ele sa le reorganizez, back-up-uiesc si sa le fac mai usor de folosit.

Pe MBP, browserul meu default este Firefox. stiu ca uneori Safari este mai rapid, dar add-on-urile Firefox imi sunt de multe ori, indispensabile. Atit de mult, incit atunci cind am avut probleme cu Foxmarks am preferat sa curat Firefox si sa o iau de la zero.

Da, folosesc Foxmarks – add-on-ul merge acum si cu Safari sau Internet Explorer si asta ma ajuta sa am acces la bookmarks de oriunde din lume, de la orice computer. In consecinta, informatiile de mai jos sunt la fel de utile si pentru un user de Win sau Linux.

Imaginea de mai jos este bookmark toolbar-ul meu (doh!). Am citeva foldere in care stochez chestii care ma intereseaza si citeva linkuri la care am nevoie sa am acces rapid. Imaginea mai mare si verticala descrie continutul fiecarui folder in parte. Am ales sa am denumiri scurte, care sa-mi ofere totul dintr-o privire si sa nu imi ocupe mult spatiu pe bookmarks bar.

La “Blog” tin un folder cu informatii despre “301 redirect”. Poate o sa fac asta odata si odata…. Apoi am informatii si tutoriale pentru a tine o copie a blogului local, pe mac. “Usefull” si “Cloud” nu au nevoie de prezentare…

Urmeaza folderul “Mac” care are detalii si tutoriale despre “Mail” si mai ales trecerea de la Outlook la Mail, Cite ceva despre “Podcasts”, Aplicatii, tutoriale in “how to” si bookmarks care te ajuta sa rulezi Mac pe PC.

in “iPhone” am un alt folder de aplicatii si unul care ascunde informatii despre developement pentru iPhone. Cele cu “how to” si “WinPWN” nu au nevoie de prezentare.

Obisnuiesc sa cumpar mult si multe online. Asa ca un folder cu “de cumparat” era necesar. Il tin numai orientativ, sunt mai mult descrieri de produse decit linkuri cu produsul in sine, pt ca atunci cind vreau sa cumpar ceva, il caut din nou pe net ca sa gasesc pretul minim. folderul cu “genti” e acolo de cind imi cautam geanta pentru Macbook Pro. Am gasit una, dar mai vreau si un rucsac. Folderele cu “Electronice” si “Diverse” ascund o gramada de bunatati pe care voi arunca la un moment dat o gramada de bani.

Avem apoi in bookmarks Bar un link: Romanian. Pentru cei care nu stiu, Google Translate stie sa traduca automat orice site (fie ca e in chineza, rusa, ceha, franceza, etc) in Romaneste. Cu un asemenea buton in Toolbar, orice site pe care nu il inteleg mi se traduce automat. E foarte folositor. Asa a ajuns tatal meu sa citeasca stiri de pe cnn.com de exemplu. Daca te tenteaza sa-l folosesti, mergi pe translate.google.com si cauta butonul pentru limba romana.

Urmeaza un link catre Google Analytics, un altul care imi calculeaza nr de minute folosite pe conexiunea mea mobila de net, Pirate Bay (mai caut chestii interesante din cind in cind) si un alt buton (“LogOFF”) care ma deconecteaza de pe conexiunea de net mobila.

Am lasat la final “de revenit” cu subfolderul “studiu”. Acolo am toate site-urile care ma tenteaza, dar de care nu am timp, atunci cind dau de ele prima data. Am peste 20 de linkuri cu articole si studii bine facute, care imi vor umple citeva zile libere.

Iti recomand sa citesti si ce am in dock , dashboard sau Menu Bar . vei gasi jucarii interesante pentru computerul tau.

ai sugestii? discutii libere in comentarii, mai jos…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. mac: ce am in Feed Reader | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*